Tippek a szebb tetőtér kialakításához

A tetőtérben ritkán szoktak nagyon nagy ablakokat elhelyezni, viszont ezt ellensúlyozzák azzal, hogy több nyílászárót helyeznek a falba. Ez hatalmas előny, hiszen a fény nagyon fontos egy szobában. Több fény nyerése érdekében érdemes a tetőtéri szobákat fehérre festeni és fehér vagy világos bútorokkal berendezni... ez egyébként is divat manapság a lakberendezésben.

Ezt a svéd vagy holland dizájnt továbbvihetjük és a kiegészítőkben is alkalmazhatjuk, ami stílusosságot és eleganciát fog tükrözni a lakóterünkben. 

A Scholten & Baijings páros tagjai nemzetközileg elismert amszterdami dizájnerek. Rendkívüli színérzékük és grafikai kifinomultságuk messze földön elismert. Nemrégiben a VELUX római rolókhoz készítettek hat lenyűgöző dizájnt, melyet a fény változása ihletett hajnaltól szürkületig. A kollekció a Color Collection by Scholten & Bailings nevet viseli. Mindegyik dizájn méretre készült, így a minták másképpen jelennek meg a térben, attól függően, hogyan formázták meg őket.

Ilyen és ehhez hasonló apróságokkal egyedivé tehetjük a tetőréi szobánkat, ahol ennek a rolónak köszönhetően szabadon játszhatunk a fényekkel és árnyékokkal. Természetesen mindenkinek más az ízlése, van aki a több, míg van, aki a kevesebb fényt szereti, ezek a rolók viszont többféleségük miatt mindkét embertípusnak kedveznek.Az is egy jó megoldás lehet, ha kiválasztunk egy kiegészítőt - például ezt a típusú rolót - és ehhez alakítjuk a szoba egyéb berendezését. Színben hozzá passzoló bútorokat is választhatunk, de úgy is alakíthatjuk szobánkat, hogy minden tárgy és a fal színe is fehér legyen, a római roló viszont színes.

Ezekkel az apró trükkökkel tehát egyedi és elegáns tetőtéri szobát alakíthatunk ki magunknak.